hoverhoverhover
GreekEnglish (United Kingdom)

Υποστηρικτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Τεύχος 190
(Απρίλιος-Ιούνιος 2019)

Δείτε όλα τα τεύχη »
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Οικολογικά Νέα - Για την Ελλάδα


Στοπ στα έργα για εκτροπή του Αχελώου PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010 09:39

Απόφαση του ΣτΕ ύστερα από αίτηση της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF

Του Γιωργου Λιαλιου

«Παγώνουν» όλα τα έργα της εκτροπής του Αχελώου. Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτή την αίτηση της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF, κρίνοντας ότι η συνέχιση των έργων θα δημιουργήσει τετελεσμένα, πριν κριθεί η συμβατότητα της εκτροπής με την ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία από το Ευρωδικαστήριο. Η απόφαση καλύπτει και την πλήρωση του φράγματος Μεσοχώρας, παρότι το υπουργείο Περιβάλλοντος επιχείρησε πρόσφατα να το αποσυνδέσει ως έργο από την εκτροπή, προβάλλοντας τον ενεργειακό χαρακτήρα του.

Περισσότερα...
Τελευταία Ενημέρωση την Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010 10:08
 
Η Ελληνική Περιηγητική Λέσχη επισκέφθηκε το Αισθητικό Δάσος και το Μοναστήρι της Καισαριανής PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010 10:47

Περισσότερα...
Οι περιηγητές ξεναγήθηκαν τον δασολόγο της ΦΕΑ, Νίκο Πάγκα και από τον διευθυντή προγραμμάτων του ΣΠΑΥ, Βασίλη Νομικό.

Την Κυριακή 10 Ιανουαρίου τα μέλη της Ελληνικής Περιηγητικής Λέσχης, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Αναστάσιο Διαμαντόπουλο, ανέβηκαν στο Μοναστήρι της Καισαριανής. Περιηγήθηκαν στους χώρους γύρω από το Μοναστήρι, ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν από τον Δασολόγο της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών  κ. Νίκο Πάγκα και τον διευθυντή προγραμμάτων του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού κ. Βασίλη Νομικό για τα μέτρα προστασίας του Υμηττού και του Αισθητικού Δάσους. .

Τελευταία Ενημέρωση την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010 10:59
 
Φυτά που απορροφούν τη ρύπανση PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010 08:34

Τι κοινό μπορεί να έχει η άτρακτος ενός διαστημόπλοιου και ο εσωτερικός χώρος ενός σπιτιού ή γραφείου; Τον πόθο, τη δράκαινα και το φυλλόδεντρο, απαντούν επιστήμονες της NASA.

Περισσότερα...
Πολλά είδη απορροφούν τις τοξικές ουσίες με τα «στόματα» που υπάρχουν στα φύλλα τους

Υστερα από διετή έρευνα ανακοίνωσαν τα ευρήματά τους που συνιστούν έναν υπερσύγχρονο μηχανισμό απορρόφησης της ρύπανσης κλειστών χώρων: τα κοινά διακοσμητικά φυτά μπορούν να αποτελέσουν ένα φυσικό «όπλο» στην καταπολέμηση του συνδρόμου άρρωστων κτιρίων.

Αρκετά απ’'αυτά τα φυτά αποδείχθηκαν, όπως αναφέρουν, εξαιρετικά αποτελεσματικά στο να κατακρατούν τοξικές ή ανεπιθύμητες ουσίες που εκλύονται από αναρίθμητα αντικείμενα που βρίσκονται στο σπίτι: Μοκέτες, χρώματα, έπιπλα, κόλλες, μπογιές, πλαστικές ύλες, προϊόντα καθαρισμού, ηλεκτρονικές συσκευές και βέβαια τον καπνό του τσιγάρου.

 

 

 

 

 

Περισσότερα...
Τελευταία Ενημέρωση την Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010 10:08
 
Γιατί το Δάσος του Υμηττού οφελεί την Αθήνα PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2010 11:52

Αν ρωτήσουμε κάποιον πολίτη της Αθήνας σε τι τον ωφελεί το δάσος του Υμηττού θα μας απαντήσει για το κλίμα, τα νερά, την προστασία των εδαφών. Αν τον ρωτήσουμε ποια σχέση έχει το δάσος του με την Κλιματική Αλλαγή, θα κουνήσει μάλλον τους ώμους.

Κοπεγχάγη. Διακυβερνητική Σύνοδος για την κλιματικά Αλλαγή. Μείωση ρύπων και ποσοστά, εν πολλοίς ακατανόητα. Κανείς δεν μας λέει κάτι για την Ελλάδα, για τον Υμηττό.

Να μιλήσουμε λοιπόν εμείς για το βουνό και το δάσος, σαν σε όνειρο.

Περισσότερα...
Τελευταία Ενημέρωση την Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010 10:08
 
Αναδάσωση της Φιλοδασικής Ενωσης Αθηνών με την υποστήριξη της Alpha Bank PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2010 00:00

Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009 η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών με την υποστήριξη της Alpha Bank – Τμήμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης- πραγματοποίησε μεγάλη Αναδάσωση σε καμένη έκταση του Αισθητικού Δάσους στον Υμηττό, που διαχειρίζεται η Φ.Ε.Α

Περισσότερα...
Οι συμμετέχοντες στην αναδάσωση

Ο καιρός βοήθησε η αναδάσωση να γίνει ένα χαρούμενο πανηγύρι. Εργαζόμενοι και στελέχη της Alpha Bank με τις οικογένειές τους, φίλοι της Φιλοδασικής, εθελοντές, με την βοήθεια και την καθοδήγηση του μονίμου προσωπικού της Φιλοδασικής ανεβοκατέβηκαν τις καμένες πλαγιές φυτεύοντας τα νέα δενδρύλλια.

Τα παιδιά με την τσάπα στον ώμο, πολλές φορές διπλάσια στο μέγεθος από τα ίδια, γέμισαν με τις φωνές τους και τα γέλια τους την ατμόσφαιρα και ξαναζωντάνεψαν τις αφανισμένες περιοχές.

Περισσότερα...
Τελευταία Ενημέρωση την Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2010 04:24
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 27 από 30