hoverhoverhover
GreekEnglish (United Kingdom)

Υποστηρικτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Τεύχος 190
(Απρίλιος-Ιούνιος 2019)

Δείτε όλα τα τεύχη »
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Οικολογικά Νέα - Για την Ελλάδα


«Πάγωσε» η ανέγερση των 36 κατοικιών στην Β’ Ζώνη Προστασίας του Υμηττού από το Συμβούλιο της Επικρατείας PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009 18:46

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών αντέδρασε δυναμικά από την πρώτη στιγμή που άρχισαν οι εργασίες ανεγέρσεως των κατοικιών των Αξιωματικών της Αεροπορίας μέσα στο Στρατόπεδο Σακέτα που βρίσκεται εντός της Β' Ζώνης προστασίας του Υμηττού, υψώνοντα

Περισσότερα...
Το ΣτΕ πάγωσε την ανέγερση των κατοικιών
ς και ενώνοντας την φωνή της στις έντονες  διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής στηρίζοντας τις ενέργειές τους.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που "πάγωσε" τουλάχιστον έως τον Απρίλιο του 2010 την ανέγερση των κατοικιών, μας έδωσε την ικανοποίηση ότι συμβάλλαμε και εμείς ως Φορέας Διαχείρισης του Αισθητικού Δάσους στον Υμηττό  στην προστασία του.

Ας ελπίσουμε ότι η απόφαση θα οριστικοποιηθεί τον Απρίλιο και οι κατασκευές θα κατεδαφιστούν.

 

 

Περισσότερα...
Τελευταία Ενημέρωση την Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010 09:12
 
10η Πανελλήνια Συνάντηση Ορειβατών και Οικολόγων PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009 18:36

Η 10η Πανελλήνια Συνάντηση Ορειβατών και Οικολόγων πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Λιτόχωρο  και το Δήμο Δίου το τριήμερο 25-27 Σεπτεμβρίου 2009

Ορειβάτες και οικολόγοι από διάφορα μέρη της Ελλάδας συναντήθηκαν στην Πιερία και συμμετείχαν σ’ ένα τριήμερο εκδηλώσεων από την Παρασκευή 25 μέχρι την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου.

Οι «Πανελλήνιες συναντήσεις Ορειβατών και Οικολόγων» είναι ένας θεσμός που υλοποιείται κάθε χρόνο με πρωτοβουλία συλλόγων που συμμετέχουν στο ελληνικό δίκτυο «Φίλοι της Φύσης», τμήμα του αντίστοιχου διεθνούς δικτύου "Friends of Nature".

Η συνάντηση εντάχθηκε στις υποστηρικτικές εκδηλώσεις της υποψηφιότητας του Ολύμπου για το βραβείο του διαγωνισμού Landscape of the Year που διοργανώνεται από τους Friends of Nature και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Περισσότερα...
Τελευταία Ενημέρωση την Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2010 18:35
 
Εμπρησμός στην ΒΑ Αττική PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009 18:27

4 Νοεμβρίου 2009

Τελευταία Ενημέρωση την Σάββατο, 02 Ιανουαρίου 2010 17:14
 
«Οδεύουμε» μέσω Αττικής Οδού στην υποβάθμιση του Υμηττού PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2009 00:00

Η δημοπράτηση του έργου των επεκτάσεων της Αττικής Οδού έγινε στις 31 Αυγούστου  από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά του οποίου ο προϋπολογισμός έχει φτάσει τα 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Η προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού με σύμβαση παραχώρησης γίνεται σε μηδενική βάση και σε μία φάση και όχι σε δύο και αν δεν υπάρξουν προσφυγές θα έχει ολοκληρωθεί στις 22 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ, ο στόχος είναι ο ανάδοχος να αναδειχθεί στις αρχές του 2010 και τα έργα να έχουν ολοκληρωθεί έως το 2015.

Περισσότερα...
Τελευταία Ενημέρωση την Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2010 18:34
 
Το Άλσος Ριζάρη και η ανάπλασή του PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2009 00:00

Με μεγάλη ανησυχία είδαμε ότι ο Δήμος Αθηναίων με χορηγία του Ιδρύματος «Νικόλαος Δ. Πατέρας»,  έχει ξεκινήσει έργα διαμόρφωσης του Άλσους Ριζάρη. Αυτό το υπέροχο σημείο στο κέντρο της Αθήνας έμεινε αφρόντιστο για πάρα πολλά χρόνια και έφτασε στην άθλια κατάσταση που είναι τώρα. Πέρασε πολλές περιπέτειες και μετά την τελική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, κρατά την αυτοτέλειά του ως Άλσος Ριζάρη. Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα και τα επικίνδυνα Διότι φυσικά όλοι συμφωνούμε στην ανάπλαση και την διαμόρφωσή του. Αλλά με μελέτη, με εγκεκριμένα σχέδια, με διαφανείς διαδικασίες. Γιατί τώρα έχουμε από την μία την μεγάλη πινακίδα που μας πληροφορεί ότι το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και επιβλέπεται από την ΔΕΕΑΠ του Υπουργείου Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων με συγκεκριμένο προϋπολογισμό και Ανάδοχο την ΔΟΜΟΣΤΑΤΙΚΗ Α.Ε., και από την άλλη την εμπλοκή με άγνωστη διαδικασία του Δήμου Αθηναίων και χρηματοδότη το Ίδρυμα «Νικόλαος Δ. Πατέρας.

Περισσότερα...
Τελευταία Ενημέρωση την Σάββατο, 02 Ιανουαρίου 2010 17:16
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 28 από 30