hoverhoverhover
GreekEnglish (United Kingdom)

Υποστηρικτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Τεύχος 188
(Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2018)

Δείτε όλα τα τεύχη »
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Οικολογικά Νέα - Για την Ελλάδα


Φυτά που απορροφούν τη ρύπανση PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010 08:34

Τι κοινό μπορεί να έχει η άτρακτος ενός διαστημόπλοιου και ο εσωτερικός χώρος ενός σπιτιού ή γραφείου; Τον πόθο, τη δράκαινα και το φυλλόδεντρο, απαντούν επιστήμονες της NASA.

Περισσότερα...
Πολλά είδη απορροφούν τις τοξικές ουσίες με τα «στόματα» που υπάρχουν στα φύλλα τους

Υστερα από διετή έρευνα ανακοίνωσαν τα ευρήματά τους που συνιστούν έναν υπερσύγχρονο μηχανισμό απορρόφησης της ρύπανσης κλειστών χώρων: τα κοινά διακοσμητικά φυτά μπορούν να αποτελέσουν ένα φυσικό «όπλο» στην καταπολέμηση του συνδρόμου άρρωστων κτιρίων.

Αρκετά απ’'αυτά τα φυτά αποδείχθηκαν, όπως αναφέρουν, εξαιρετικά αποτελεσματικά στο να κατακρατούν τοξικές ή ανεπιθύμητες ουσίες που εκλύονται από αναρίθμητα αντικείμενα που βρίσκονται στο σπίτι: Μοκέτες, χρώματα, έπιπλα, κόλλες, μπογιές, πλαστικές ύλες, προϊόντα καθαρισμού, ηλεκτρονικές συσκευές και βέβαια τον καπνό του τσιγάρου.

 

 

 

 

 

Περισσότερα...
Τελευταία Ενημέρωση την Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010 10:08
 
Γιατί το Δάσος του Υμηττού οφελεί την Αθήνα PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2010 11:52

Αν ρωτήσουμε κάποιον πολίτη της Αθήνας σε τι τον ωφελεί το δάσος του Υμηττού θα μας απαντήσει για το κλίμα, τα νερά, την προστασία των εδαφών. Αν τον ρωτήσουμε ποια σχέση έχει το δάσος του με την Κλιματική Αλλαγή, θα κουνήσει μάλλον τους ώμους.

Κοπεγχάγη. Διακυβερνητική Σύνοδος για την κλιματικά Αλλαγή. Μείωση ρύπων και ποσοστά, εν πολλοίς ακατανόητα. Κανείς δεν μας λέει κάτι για την Ελλάδα, για τον Υμηττό.

Να μιλήσουμε λοιπόν εμείς για το βουνό και το δάσος, σαν σε όνειρο.

Περισσότερα...
Τελευταία Ενημέρωση την Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010 10:08
 
Αναδάσωση της Φιλοδασικής Ενωσης Αθηνών με την υποστήριξη της Alpha Bank PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2010 00:00

Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009 η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών με την υποστήριξη της Alpha Bank – Τμήμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης- πραγματοποίησε μεγάλη Αναδάσωση σε καμένη έκταση του Αισθητικού Δάσους στον Υμηττό, που διαχειρίζεται η Φ.Ε.Α

Περισσότερα...
Οι συμμετέχοντες στην αναδάσωση

Ο καιρός βοήθησε η αναδάσωση να γίνει ένα χαρούμενο πανηγύρι. Εργαζόμενοι και στελέχη της Alpha Bank με τις οικογένειές τους, φίλοι της Φιλοδασικής, εθελοντές, με την βοήθεια και την καθοδήγηση του μονίμου προσωπικού της Φιλοδασικής ανεβοκατέβηκαν τις καμένες πλαγιές φυτεύοντας τα νέα δενδρύλλια.

Τα παιδιά με την τσάπα στον ώμο, πολλές φορές διπλάσια στο μέγεθος από τα ίδια, γέμισαν με τις φωνές τους και τα γέλια τους την ατμόσφαιρα και ξαναζωντάνεψαν τις αφανισμένες περιοχές.

Περισσότερα...
Τελευταία Ενημέρωση την Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2010 04:24
 
Υπό επανεξέταση η εκτροπή Αχελώου PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2009 00:00

Θα προχωρήσει μόνο αν εξαντληθούν οι εναλλακτικές λύσεις για την κάλυψη των αναγκών της Θεσσαλίας, λέει η υπουργός Περιβάλλοντος

Του Γιωργου Λιαλιου

Καθοριστική τροπή στην υπόθεση της εκτροπής του Αχελώου δίνει η παρέμβαση της υπουργού Περιβάλλοντος κ. Τίνας Μπιρμπίλη. Κατά τη συζήτηση χθες αίτησης για νέο «πάγωμα» του έργου στο ΣτΕ, η υπουργός ανακοίνωσε ότι η εκτροπή θα επανεξεταστεί και θα προχωρήσει μόνο αν προηγουμένως εξαντληθούν όλες οι εναλλακτικές για την κάλυψη των αναγκών της Θεσσαλίας από ίδιους υδατικούς πόρους. Παράλληλα ζήτησε την άμεση λειτουργία του φράγματος της Μεσοχώρας, που έχει ολοκληρωθεί από το 1996 και παραμένει ανενεργό. Στην πρώτη δημόσια παρέμβαση υπουργού κατά της εκτροπής, η κ. Μπιρμπίλη στηλίτευσε εμμέσως πλην σαφώς τις προσπάθειες των προκατόχων της να παρακάμψουν τις αποφάσεις του ΣτΕ, το οποίο είχε επανειλημμένως «μπλοκάρει» τη συνέχιση του έργου.

Περισσότερα...
Τελευταία Ενημέρωση την Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010 08:14
 
«Πάγωσε» η ανέγερση των 36 κατοικιών στην Β’ Ζώνη Προστασίας του Υμηττού από το Συμβούλιο της Επικρατείας PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009 18:46

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών αντέδρασε δυναμικά από την πρώτη στιγμή που άρχισαν οι εργασίες ανεγέρσεως των κατοικιών των Αξιωματικών της Αεροπορίας μέσα στο Στρατόπεδο Σακέτα που βρίσκεται εντός της Β' Ζώνης προστασίας του Υμηττού, υψώνοντα

Περισσότερα...
Το ΣτΕ πάγωσε την ανέγερση των κατοικιών
ς και ενώνοντας την φωνή της στις έντονες  διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής στηρίζοντας τις ενέργειές τους.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που "πάγωσε" τουλάχιστον έως τον Απρίλιο του 2010 την ανέγερση των κατοικιών, μας έδωσε την ικανοποίηση ότι συμβάλλαμε και εμείς ως Φορέας Διαχείρισης του Αισθητικού Δάσους στον Υμηττό  στην προστασία του.

Ας ελπίσουμε ότι η απόφαση θα οριστικοποιηθεί τον Απρίλιο και οι κατασκευές θα κατεδαφιστούν.

 

 

Περισσότερα...
Τελευταία Ενημέρωση την Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010 09:12
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 27 από 30