Φυτώριο

Φυτώριο

Βοτανικός Κήπος Δημοσίευση:

Επισκεφθείτε τα Φυτώρια της Φιλοδασικής στη Μονή Καισαριανής

Το νερό στις μέρες μας είναι πλέον ένα «πολύτιμο αγαθό». Η ανομβρία και η αλόγιστη σπατάλη συνεχίζεται και θα καταλήξουμε στο τέλος να πούμε το «νερό νεράκι».

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών προτείνει σε όλους εμάς που θα φυτέψουμε έστω και μία γλάστρα στο μπαλκόνι , στην αυλή ή στον κήπο μας, να σκεφτούμε πολύ το τι πάμε να κάνουμε. Φυτεύοντας διάφορα ξενικά είδη, που δεν προσαρμόζονται στις κλιματολογικές συνθήκες της χώρας μας ή γκαζόν που έχει ανάγκη από καθημερινά ποτίσματα , η σπατάλη του νερού είναι τεράστια. Τα ελληνικά φυτά αντιθέτωςέχουν βαθύ ριζικό σύστημα και έτσι αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες, ενώ χρειάζονται λιγότερο νερό. Μπορούμε λοιπόν να επιλέξουμε μερικά από τα 6.308 φυτά της πατρίδας μας για το μπαλκόνι ή τον κήπο μας.

Στα φυτώρια της Φιλοδασικής θα δείτε και θα βρείτε μεγάλη ποικιλία ελληνικών φυτών που έχουν λιγότερες ανάγκες νερού. Το εξειδικευμένο προσωπικό θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τα φυτά που ταιριάζουν στις απαιτήσεις σας και θα λύσει όποια απορία έχετε για μια επιτυχημένη φύτευση. Η Φιλοδασική βοηθά σε όλη αυτήν την προσπάθεια παρέχοντας τις γνώσεις και την εμπειρία της από τα 70 χρόνια λειτουργίας των φυτωρίων της στον Υμηττό, όπου αναπτύσσονται φυτά της ελληνικής χλωρίδας.

Τα φυτώρια της Φιλοδασικής στον Υμηττό, δίπλα στο μοναστήρι της Καισαριανής, είναι επισκέψιμα κάθε μέρα, εκτός Κυριακής, από τις 08:30-13:30.

Φωτογραφίες Φυτωρίου