Τελευταία Νέα και Δράσεις

Συμμετοχή της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών στην συνάντηση στα πλαίσια του προγράμματος LIFE Urban Greening Plans που πραγματοποιήθηκε στο Parco Nord Milano στο Μιλάνο

Νέα - Δράσεις Δημοσίευση:

Συμμετοχή της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών στην συνάντηση στα πλαίσια του προγράμματος LIFE Urban Greening Plans που πραγματοποιήθηκε στο Parco Nord Milano στο Μιλάνο.

Από τις 26 με 28 Οκτωβρίου 2022 η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών συμμετείχε στην τεχνική συνάντηση στα πλαίσια του προγράμματος LIFE Urban Greening Plans που πραγματοποιήθηκε στο Parco Nord Milano στο Μιλάνο της Ιταλίας.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν την διαχείριση και τα οφέλη της Αστικής Δασοπονίας. Στην συνέχεια έγινε αναφορά σε θέματα σχετικά με την συμμετοχή της κοινωνίας και των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην ενίσχυση της βιοποικιλότητας.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο φυσικό πάρκο Ticino (Parco del Ticino) στην περιφέρεια Λομβαρδία της Ιταλίας. Είναι προστατευόμενη φυσική περιοχή και είναι το πρώτο ιταλικό περιφερειακό πάρκο με έτος ίδρυσης το 1974. Βρίσκεται κατά μήκος των οχθών του ποταμού Τιτσίνο, και επηρεάζει τις επαρχίες του Μιλάνου, σχηματίζοντας μια πράσινη ζώνη γύρω από την πόλη, την Παβία και το Βαρέζε, σε μια περιοχή 91.410 εκταρίων.